Att köpa katt

Inne eller utekatt
Bor du inom tätbebyggt område eller nära trafikerad väg är det olämpligt att ha katten ute. Tänk även att grannar inte alltid uppskattar katter i sina rabatter och sandlådor.
Som innekatt riskerar du inte att få din katt överkörd, uppäten av rovdjur, följer med bilar, blir inlåst, eller bortjagade av andra katter i konkurrens om revir, vilket kan leda till kostsamma bölder.

Vuxen katt heller kattunge?
Om du vill adoptera en kattunge av oss blir den  bokningsbar först efter att den är 8 veckor. Kattungen ska minst vara 12 veckor innan den får flytta. Vi adopterar inte ut kattungar som ensamkatter. Du behöver ha katt sen tidigare eller adoptera två, alternativt att det finns en hundkompis.

När man tar hand om en vuxen katt så vet man vilken personlighet just den katten har. De flesta av våra katter är vuxna när de säljs.

OBS! Du kan inte boka en katt via internet eller telefon. Om du är intresserad av en eller flera katter får du skriva en intresseanmälan på katthemmet.

Kattkompis
Vissa katter är uppväxta eller trivs väldigt bra tillsammans och ska därför få fortsätta att bo i samma hem.

Besök
Vi har inga speciella besökstider. Är ni intresserad av ett besök, ring och boka tid.

Bokning
Vid bokning av katt skriver du under ett bokningsavtal. För att bokningsavtalet skall vara giltigt ska en handpenning erläggas på 500:-. Resterande belopp betalas vid hämtning. Betala antingen via vårt plusgiro, alternativt kontant. Vi har ej kortläsare.

Katter är precis som människor, individer med olika personlighet. Ibland behöver man komma tillbaka flera gånger för att hitta rätt. Ta god tid på dig under besöket och passa på att ställa frågor till oss.

Våra priser
En vuxen katt från katthemmet kostar 2.000:-. Två katter som flyttar till samma hem kostar 3.500:-

En kattunge kostar 3.000:- Två kattungar kostar 5.500:- I priset ingår kastrering när kattungen blir könsmogen.
Katten är då avmaskad, vaccinerad och ID-märkt. Alla katter över 6 månader är även kastrerade.
Om det redan finns katt i hemmet bör den vara fullvaccinerad.
Innan vi levererar katten till ett nytt hem ser vi alltid till att den veterinärbesiktigas. Vi samarbetar med veterinär Torkel Östman på AB Veterinärservice

Vid hämtning
Köpeavtal skrivs när du hämtar katten där du förbinder dig att vårda katten väl och tillgodose dess behov. Ta med en godkänd transportbur för säker transport i din bil.

Kattförsäkring
I samband vid leverans av katt har du möjlighet att teckna en kattförsäkring via Folksam.  Det är enbart en service från vår sida.

Vid frågor, kontakta vår försäkringsrådgivare Marilyn Trygg på tfn: 070-458 45 09

Rökning
Katter ska inte utsättas för passiv rökning. De kan precis som människor få cancer och luftvägsproblem.